Ministri paralajmëroi gjithashtu organizatorët e protestave mbi përgjegjësinë e përgjithshme për sigurinë e pjesëmarrësve të demonstratave.

Urdhëri u referohet pjesëmarrësve të tubimeve paqësore, të cilat po zhvillohen aktualisht në Kiev dhe qytete të tjera të Ukrainës.

Më parë autoritetet e vendit premtuan të hetojnë shpërndarjen e dhunshme të "EuroMajdanit" më 30 nëntor.