Nga kjo listë më 16 janar do të përzgjidhen pesë filmat që do të jenë kandidatët kryesorë për çmimin "Oskar".

Filmi "Proces gjyqësor demonstrativ: Historia e "Pussy Riot" u xhirua nga Mike Lerner dhe Maksim Pozdorovkin. Premiera e tij u mbajt në janar në festivalin amerikan të filmave të pavarur Sundance. Në këtë festival filmi mori çmimin special të jurisë.

Ceremonia e dorëzimit të çmimit prestigjioz të kinematografisë amerikane do të zhvillohet më 2 mars të vitit të ardhshëm.