Sipas mendimit të ish-Presidentit polak, Viktor Janukoviç nuk ka ndonjë plan vetiak për zgjidhjen e situatës së krizës. "Ai pret zhvillimin e ngjarjeve dhe do të reagojë në kuadër të rëndësisë së tyre". Sipas fjalëve të Aleksander Kwaśniewski ecuria e revolucionit ukrainas duhet të përcaktohet brenda 48 orëve të ardhshme.