Penalisht duhet të ndiqet e gjithë udhëheqja e Ministrisë së Punëve të Brendshme. Qeveria e Azarovit është përgjegjëse si për shpërndarjen e dhunshme të demonstratës, ashtu edhe për rënien ekonomike".

Udhëheqësit e fraksionit "Atdheu" dhe "Liria" u shprehën gjithashtu për domosdoshmërinë e dorëheqjes së qeverisë dhe Presidentit të vendit.