Lajmi, që zyrtarët e futbollit zëvendësuan aktorët, shkaktoi një shpërthim të madh emocionesh në rrjetet sociale dhe e detyroi FIFA-n të lëshojë një deklaratë zyrtare.

Udhëheqja e Federatës e mohon faktin që ata refuzuan artistët me ngjyrë, duke treguar se me aktorët e përzgjedhur të bardhë ka punuar më parë në hedhjen e shortit paraprak.