Sulmi mbi manastirin e Shën Thecla u ndërmorr të hënën, më 2 dhjetor. Militantët kanë marrë peng 12 murgesha dhe tani janë nisur së bashku me to drejt qytetit të Yabrud, i cili ndodhet 80 km larg nga Damasku. Mbi motivet e rebelëve nuk dihet ende asgjë.