Ulja emergjente ndodhi rreth 270 km nga stacioni studimor "Davis", i cili i përket Australisë. Dy helikopterë po ktheheshin në stacionin studimor pas monitorimit të një kolonie pinguinësh në Amery Ice Shelf.

Helikopteri i dytë u ul në vendin e ngjarjes dhe ekuipazhi i tij ndihmoi të lënduarit. Në bordin e helikopterëve ndodheshin shtetas të Australisë dhe Zelandës së Re. Autoritetet australiane po kryejnë operacionin për evakuimin e të plagosurve.