Me këtë kërkesë ai iu drejtua Presidentit rus Vladimir Putin.

Smoljaninov deklaroi se në republikë "prej shërbimeve perëndimore të inteligjencës dhe agjentëve të tyre kanë filluar përpjekjet për të përmbysur qeverinë legjitime".

Për këtë arsye ai i kërkoi Presidentit rus "të bjerë dakord me Qeverinë e Ukrainës për futjen në territorin e vendit të forcave të armatosura të Federatës Ruse, për t’u mbrojtur nga ushtria e SHBA-së dhe agresorët e NATO-s".