Siç është njoftuar më parë, mbështetësit e integrimit europian të Ukrainës bllokuan të gjitha hyrjet në ndërtesën e Qeverisë dhe të Bankës Kombëtare të Ukrainës. E gjithë zona, ku ndodhen ndërtesat administrative të qeverisë, është bllokuar nga të gjitha anët me makina dhe demonstrues. Pranë ndërtesës së Qeverisë po zhvillohet një miting, në të cilin marrin pjesë mijëra njerëz.