Askush nuk u lëndua, njoftoi policia.

Në vendngjarje u gjetën dy tuba çeliku, të cilët mund të jenë pjesë e platformave të lëshimit, si dhe bateri dhe tela përcjellës.

Askush nuk e ka marrë mbi vete përgjegjësinë për sulmin ndaj bazës, megjithatë, sipas mendimit të policisë, ai është vepër e militantëve të një organizate të krahut të majt ekstrem.

Shumë banorë të Japonisë janë shprehur "pro" tërheqjes së trupave amerikane nga vendi.