Përpara gjyqit kanë dalë dy qytetarë britanikë me origjinë nga Nigeria, të cilët kanë pranuar Islamin dhe janë bërë mbështetës të ideologjisë ekstremiste. Viktimë e vrasësve u bë ushtari Lee Rigby.

Të pandehurit ndodheshin në makinë dhe qëllimisht e përplasën Lee Rigby, i cili po kalonte rrugën. Pas kësaj ata i shkaktuan viktimës plagë të shumta me thika, si rezultat i të cilave ushtari vdiq në vend.

Ky krim shkaktoi një rezonancë të madhe në Mbretërinë e Bashkuar.