Godina, në të cilën ndodhen zyrat konsullore të misioneve diplomatike të të dy vendeve në kryeqytetin e Libisë, është aktualisht nën kontrollin e grupeve të armatosura ilegale, njoftuan mediat vendase.

Të enjten grupi me ndikim "Selia operacionale e revolucionarëve libianë" bëri thirrje për dorëheqjen e qeverisë së kryesuar nga Ali Zeidan dhe formimin e një kabineti të përkohshëm qeveritar gjatë periudhës së tranzicionit.