Radari i quajtur "Asr" mund të zbulojë objektivat në një distancë prej 200 km, mund të pikasë si objektivat ajrore - duke përfshirë këtu dhe raketat - ashtu edhe tokësore, përmasa lineare e të cilëve arrin deri në 4 metra.