Ata kanë ndërmend të rrethojnë dhe të bllokojnë punën e 14 ministrive. Të mbledhurit në protestë kërkojnë dorëheqjen e Kryeministrit të Tajlandës, Yingluck Shinawatra.

Turmat e kundërshtarëve të Yingluck Shinawatra u mblodhën në qendër të Bangkokut të dielën. Si shkas për fillimin e demonstratave masive shërbeu projektligji i qeverisë mbi amnistinë.