Gjatë kontrolleve, që iu bënë anëtarëve të organizatës, u gjetën dhe u konfiskuan tre bomba artizanale me detonatorë të mbushura edhe me elemente metalike të destinuara për të rritur forcën e tyre goditëse, komponentë të mekanizmave shpërthyes, duke përfshirë detonatorë, kabllo, siguresa, pistoleta, granata, fishekë, literaturë ekstremiste.

Bashkimi "At-Tekfir wal Hijra", i themeluar në vitet ‘70 të shekullit të kaluar në Egjipt, është i lidhur ideologjikisht me "Al-Qaeda".