"Të gjitha përpjekjet tona kanë si pikësynim për t'i dhënë sa më shpejt fund konfliktit, si dhe, nëse është e mundur, arritjen e ndalimit të veprimeve luftarake në prag të konferencës "Gjeneva-2", - deklaroi Javad Zarif në një konferencë të përbashkët për shtyp me homologun e tij turk në Teheran.

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon, caktoi 22 janarin si datën e zhvillimit të konferencës ndërkombëtare "Gjeneva-2".