Për këtë njoftoi Nënkryetari i koncernit, Aleksandër Medvediev.

Sipas fjalëve të Aleksandër Medvediev, Evropën e pret një rënie e prodhimit në vendburimet e veta të gazit si dhe një rritje e njëkohshme e kërkesës për karburant.

Nënkryetari i "Gazprom" është i bindur se në tregun evropian do të mbetet një vend për kompaninë ruse, pasi vendburimet shiste argjilore do të jenë jofitimprurëse, ndërkohë që gazi i lëngshëm do të dërgohet në tregun aziatik.