50 persona u plagosën, 10 prej tyre - civilë.

Përleshjet me grupin e salafistëve po vazhdojnë që nga mëngjesi i sotëm. Sipas deklaratës së autoriteteve lokale, këto janë përleshjet e para të armatosura me "Ansar Al-Sharia".

Në Benghazi nuk janë të hapura të gjitha dyqanet dhe shkollat​​, shkruan gazeta "The Libia Herald". Autoritetet i rekomandojnë banorëve të qytetit të mos të largohen nga shtëpitë e veta.