Sipas mendimit të disa ekspertëve, Putin dhe Merkel do të diskutojnë variantin kompromis të përfshirjes së Ukrainës si në hapësirën europiane, ashtu edhe në sferën e ndikimit të Rusisë, për të marrë parasysh interesat e të dy lojtarëve.

Pak kohë më parë Angela Merkel bëri të ditur synimin e vet për të diskutuar me Putinin integrimin e Ukrainës në BE dhe perspektivat e marrëdhënieve me Bashkimin Doganor të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit.