Makina bombë ishte parkuar në hyrje të parkingut nëntokësor, i cili ndodhet përballë postit kryesor të policisë të qytetit dhe gjithashtu ngjitur me kompleksin e godinave të gjykatës së qytetit.

Lënda eksplozive në mekanizmin shpërthyes detonoi pjesërisht dhe si pasojë fatmirësisht nuk pati viktima.

Pas incidentit personeli i shërbimeve emergjente evakuoi me qindra njerëz nga ndërtesat ngjitur. Për zhvillimin e hetimit të ngjarjes rrugët qendrore të Belfast u mbyllën për qarkullimin e automjeteve.