Vendet e zhvilluara, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, si dhe vendet me ekonomi në zhvillim si Kina dhe India, arritën të kapërcenin mosmarrëveshjet ekzistuese mes tyre mbi çështjet që lidhen me bujqësinë, vë në dukje gazeta.

Marrëveshja mund të ndihmojë për rritjen e tregtisë botërore me 1 trilion $ me një fitim vjetor prej 18 trilionë $, thonë analistët. Ajo do të nënshkruhet nga përfaqësuesit e 159 vendeve anëtare në një takim në Bali në dhjetor.