Siç njoftuan në koncernin "Kallashnikov ", marrëveshja paraprake me aktorin është arritur. Aktori konfirmoi se ai do të donte të vizitonte ekspozitën e armëpunuesve rusë.

Në tetor të këtij viti Steven Segal vizitoi ekspozitën "Armët dhe gjuetia" në Moskë, pas së cilës dha një konferencë për shtyp. Ai lavdëroi armëpunuesit rusë dhe deklaroi se mund të marrë pjesë në zhvillimin e një pistolete të re ruse, e cila duhet të jetë më e sakta në botë.