Thirrjeve të ambientalistëve dhe anti-globalistëve iu bashkuan edhe anarkistët.

Çështja e ndërtimit të linjës hekurudhore u diskutua dje në kryeqytetin e Italisë, gjatë vizitës së Presidentit francez François Hollande.

Është planifikuar që trenat me shpejtësi të lartë të fillojnë të kalojnë përmes tunelit në vitin 2023. Shkencëtarët besojnë se ndërtimi do të dëmtonte rëndë ekologjinë në Italinë veriore.