Në rajonin e rënies së predhave ka të plagosur në mesin e sirianëve. "Në territorin e misionit diplomatik rus predha nuk kanë fluturuar. Minat ranë në një distancë të largët prej tij. Fatmirësisht asnjë nga bashkëpunëtorët tanë nuk është lënduar", - njoftoi dezhurni i Ambasadës.

Në Siri që nga marsi i vitit 2011 nuk po rreshtin përleshjet ndërmjet forcave të regjimit në pushtet dhe opozitës së armatosur. Sipas të dhënave të OKB-së, numri i viktimave të konfliktit është rritur deri në 93.000 njerëz.