Nën rrënoja kanë mbetur njerëz. Ekipet e shpëtimit aktualisht disponojnë informacion mbi disa të plagosur.

Në vendin e situatës emergjente kanë ardhur urgjentisht forcat e shërbimit të zjarrfikësve dhe shërbimit të shpëtimit, efektivë të policisë, ambulanca. Zona e fatkeqësisë është rrethuar nga policia.

Nënkryetari i Bashkisë së Riga, Andris Ameriks, i cili citohet nga mediat lokale, njofton rreth një shpërthimi të mundshëm në dyqan.