Arsye për këtë shërbyen thirrjet e anëtarit të këtij grupimi për veprimtari armiqësore kundër Rusisë. Këto thirrje ai i bëri gjatë lutjes së të premtes pranë një xhamie në një lagje të kryeqytetit.

Video e thirrjes së tij përfundoi në Internet dhe pas pak kohe aktivisti i organizatës së sipërpërmendur u arrestua. Ai rezultoi të ishte një shtetas i Uzbekistanit, i cili kishte qenë më parë i dënuar për veprimtari ekstremiste dhe ndodhej në territorin e Rusisë në mënyrë ilegale.

Gjithashtu atij iu gjet në banesë edhe literaturë e ndaluar, të cilën ai e shpërndante në xhamitë e kryeqytetit rus.