"Në kushtet aktuale është thelbësore ruajtja e Kaspikut si zonë e paqes, miqësisë dhe fqinjësisë së mirë. Rusia ka ndërmend të zbatojë në mënyrë rigoroze marrëveshjet ekzistuese të zgjidhjes së të gjitha çështjeve themelore të Kaspikut vetëm brenda kornizës së "pesëshes" (Rusia, Kazakistani, Turkmenistani, Azerbajxhani dhe Irani), anëtarët e së cilës kanë të drejta ekskluzive sovrane mbi detin dhe burimet e tij", - theksoi Ministri Lavrov.