Sipas informacionit të burimit të Agjencisë në qeverinë e Korenë e Jugut, i cili i referohet të dhënave të shërbimit të inteligjencës, Kim Jong-Yun i ka dhënë udhëzimin përkatës Kreut të departamentit të Komitetit Qendror të Partisë së Punës për çështjet e ribashkimit të Koresë, Kim Yang Gon, i cili drejton gjithashtu edhe shërbimin e zbulimit të Koresë së Veriut.

"Urdhëri është dhënë në fillim të tetorit dhe menjëherë pas tij mediat e Koresë së Veriut filluan të intensifikojnë sulmet verbale ndaj Presidentes në detyrë (të Koresë së Jugut) dhe qeverisë së saj", - tregoi burimi.