Pritet që gjatë takimit palët të diskutojnë çështjet aktuale të politikës ndërkombëtare dhe marrëdhënieve dypalëshe.

Bisedimet mes Presidentit rus dhe liderit izraelit zhvillohen rregullisht. Në fillim të nëntorit me iniciativën e palës izraelite u zhvillua një bisedë telefonike mes Putinit dhe Netanjahut, gjatë së cilës u diskutuan çështje të ndjeshme të agjendës ndërkombëtare.