"Drejt Sirisë dy javë më parë u nisën aktivistët tanë për të shpëtuar Zhuravljovin, tani ata janë në Aleppo", - tha kreu i lëvizjes "Alternativa" Oleg Melnikov.

Melnikov nuk tha me saktësi numrin e aktivistëve, të cilët udhëtuan drejt Sirisë dhe metodat që do të përdoren, për të shpëtuar nga robëria udhëtarin rus, duke cituar masat e sigurisë.