Sipas fjalëve të tij, kjo perspektivë përbën në vetvete një kërcënim serioz.

Siç deklaroi Ministri në një intervistë për "Gazetën ruse", aktualisht është shumë i rëndësishëm "minimizimi i rrezikut të keqpërdorimit të forcës" në çështjet ndërkombëtare.

"Kryesorja është që fuqitë e mëdha të mos përdorin ekstremistët dhe të respektojnë kufizimet që imponon në lidhje me përdorimin e forcës Karta e Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Kjo është veçanërisht aktuale tani, kur pikërisht nuk janë qetësuar ata që donin të bombardonin Sirinë. Rrezik kërcënimi shumë serioze përbën në vetvete edhe perspektiva e një sulmi ndaj Iranit", - tha Ministri.