Siç vihet në dukje në raport, deri në momentin e përplasjes me tokën nuk ka pasur asnjë regjistrim mbi difekte të sistemeve dhe komponentëve të avionit.

Komisioni arriti në përfundimin se ekuipazhi nuk ka arritur të futet në ulje në përputhje me normat, dhe më pas ai u përpoq të dalë në rrethin e dytë, por gjatë ngritjes aeroplani humbi shpejtësi, ra ​​në një pikiatë dhe u rrëzua me hundë në tokë.

Rënia e avionit nga një lartësi prej 700 metrash mori 20 sekonda kohë. Gjatë pikiatës avioni fitoi shpejtësinë deri në 450 km/h.