"Duket se ne po i afrohemi ditës së zhvillimit të konferencës "Gjeneva-2". Pjesëmarrja e disa vendeve në konferencë është përcaktuar tashmë. Ka shumë diskutime në lidhje me faktin cilat vende janë ftuar dhe cilat vende nuk janë në konferencë. Kjo është një çështje e rëndësishme, por më me rëndësi është çështja lidhur me faktin se cilat palë nga Siria do të shprehin gatishmërinë, për të marrë pjesë në konferencë ", - tha Abdollahiyan në një konferencë për shtyp të martën.