Rrethi federal i Kolumbisë dhe 37 shtete të tjera të Amerikës arritën një marrëveshje me "Google" mbi pagesën e një gjobë për faktin që në vitet 2011-2012 kompania pa dijeninë e përdoruesve ka mbikëqyrur aktivitetet e tyre në Internet për të treguar reklamat e qëllimshe.

Në vitin 2012 "Google" i ka paguar 22.5 milionë $ Komisionit Federal të Tregtisë për të njëjtat akuza.