Në prag u liruan me kusht 3 rusë nga anija - doktoresha Ekaterina Zaspa, fotografi Denis Sinjakov dhe Sekretari për shtyp i degës ruse së "Greenpeace" Andrei Allahverdov.

28 mbrojtës së mjedisit përreth dhe dy gazetarë u ndaluan nga rojet kufitare ruse më 19 shtator në lidhje me përpjekjen për zhvillimin e një aksioni proteste të palejuar në platformën e naftës "Prirazlomnaja" në Arktik.