Vendi i zhvillimit të konferencës nuk është bërë i ditur ende.

Më herët u njoftua se evenimenti në fjalë do të mbahet pasi Kryetari i shtetit të dalë me mesazhin e përvitshëm drejtuar Asamblesë Federale, që pritet në Ditën e Kushtetutës së Rusisë më 12 dhjetor.

Konferencën e mëparshme të madhe për shtyp Vladimir Putin e ka mbajtur në dhjetor të vitit 2012, i cili u bë viti i vetëm i Vladimir Putinit në postin e Presidentit dhe Kryeministrit kur ai refuzoi "linjën e drejtpërdrejtë" me popullin e Rusisë dhe u kufizua me komunikimin me gazetarët.