"Tre gjeneralë dhe një gjeneral brigade ishin në mesin e 31 ushtarëve të vrarë nga shpërthimi i një bombe, i cili çoi në shembjen e një prej ndërtesave në bazën e transportit ushtarak në Kharast", - deklaroi zëdhënësi i Qendrës.

Sipas fjalëve të tij, shpërthimi mund të jetë organizuar nga militantë të cilët kanë mundur të depërtojnë në bazë ose që kanë gërmuar ndonjë tunel nën njërën prej ndërtesave të bazës.