Kompania ajrore "Tartarstan", të cilës i përkiste avioni "Boeing", deklaroi se avioni nuk kishte difekte.

Është ende e paqartë se çfarë u bë shkak i aksidentit, por avioni u përpoq ta kryente dy herë manovrën e uljes në pistë dhe përpjekja e radhës shkaktoi katastrofën. Avioni "Boeing", i cili po humbiste me shpejtësi lartësinë, preku tokën me njërin krah, mori flakë dhe më pas atij i shpërthyen serbatorët e karburantit.

Aksidenti ajror mori jetët e 50 personave. Në Tartarstan 18 nëntori u shpall ditë zie.

Galeria fotografike