Ceremonia e dorëzimit u mbajt në poligonin Kapustin Yar në rajonin Astrahan (rajoni i ulët i Vollgës).

Kompleksi raketor operativo-taktik "Iskander", i cili nuk ka analog në botë, është projektuar për shkatërrimin e ojektivave tokësore të armikut. Largësia maksimale e goditjes është 500 kilometra.

Sipas vlerësimeve të ekspertëve, kompleksi është në mënyrë të konsiderueshme shumë më superior se analogët e huaj më të mirë në aspektin e saktësisë dhe përgatitjes operative të raketave për lëshim.