Në vendimin e autoriteteve serbe për nderimin e tij me këtë dhuratë simbolike theksohet se pistoleta do t'i dorëzohet Dimitri Rogozin "për kontributin e tij të shquar në zhvillimin e bashkëpunimit ekonomik midis Serbisë dhe Rusisë".

Si përfaqësues i autorizuar i Presidentit të Serbisë dhuratën do t'a dorëzojë Këshilltari i Kryetarit të shtetit Predrag Mikiç, njoftuan në shërbimin për shtyp të Zëvendëskryeministrit.