Sipas fjalëve të tij, rishikimi i kushteve të tenderit rezultoi të ishte i nevojshëm pasi u bë e qartë se nëndetëset gjermane të projektit "Type 212A" nuk kënaqin kërkesat e miratuara më parë të Forcave Ushtarake Detare të Polonisë.

Sipas planeve aktuale të Ministrisë së Mbrojtjes të Polonisë, deri në vitin 2022 planifikohet të blihen dy nëndetëse të reja, ndërkohë që deri në vitin 2030 - edhe një tjetër. Se çfarë kërkesash do të paraqiten ndaj anijeve të reja dhe se kur do të shpallet tenderi, nuk është përcaktuar ende.