SHBA-ja do t’i zëvendësojë anijet kozmike ruse "Soyuz" me anije kozmike të prodhuara në vend.

Më 9 nëntor të këtij viti NASA ka filluar pranimin e aplikimeve nga firma komerciale për ndërtimin e një anije të re me pilot, e cila pritet që, në veçanti, të përdoret për fluturimet drejt SKN-së. Programi do të realizohet bazuar në parimin e partneritet shtetëroro-privat, dhe rreth gjysma e tij do të financohet nga buxheti i shtetit.