Që nga 11 nëntori vazhdon vizita e anijes krysore të Flotës së Oqeanit Paqësor, kryqëzorit raketor "Varyag", në portin e Aleksandrisë (Egjipt). Po ashtu sot anija e madhe antinëndetëse "Admiral Pantelejev" dhe cisterna "Peçenga" hynë në portin Salalah (Oman), ndërsa cisterna "Boris Butoma" u ankorua në portin egjiptian Bur-Safaga.

Gjithashtu që më 13 nëntor anija e madhe antinëndetëse "Admiral Vinogradov" për herë të parë në historinë moderne të Flotës së Oqeanit Paqësor hyri për një vizitë jozyrtare në portin Yangon (Mjanma).