Kjo anije do të shndërrohet në flamur-mbajtësen e Forcave Ushtarako-Detare të Indisë.

Gjatë ceremonisë solemne pala ruse dhe ajo indiane do të nënshkruajnë aktin e dorëzimit të aeroplanmbajtës ekuipazhit indian, dhe në bordin e anijes do të ngrihet flamuri i Forcave Ushtarako-Detare indiane.

Përfshirja e aeroplanmbajtëses "Vikramaditya" në përbërje të Forcave Ushtarako-Detare të Indisë do të jetë një fazë e rëndësishme në zhvillimin e flotës ushtarake bashkëkohore indiane.