Projekti i peizazhit urban parashikon shkrirjen e natyrës dhe qytetit, si dhe ndarjen e parkut në 4 zona: tundra, ligatinat, stepat dhe pylli. Përveç kësaj, në pjesë të ndryshme të parkut do të krijohet mikroklimë artificiale, në të cilën për vizitorët do të jetë e mundur zhytja në të nxehtin e verës në mes të dimrit kryeqytetas.

Ndërtimi duhet të fillojë në vitin 2014 dhe do të zgjasë 2-3 vjet.