Sipas saj, kjo është e nevojshme për paqen në Gadishullin Korean dhe në rajon.

"Ne shkëmbyen pikëpamjet mbi faktin se ne në asnjë rrethanë nuk do ta pranojmë statusin e Koresë së Veriut si vend me potencial bërthamor", - tha ajo pas bisedimeve ruso-koreane.

Park Geun-Hye shtoi se ajo shpjegoi vizionin e saj të ruajtjes së paqes në Gadishullin Korean dhe se Presidenti rus Vladimir Putin shprehu mirëkuptimin e tij.