Sipas planeve paraprake, programi i zhvillimit mund të fillojë që në mes të vitit 2014.

Bisedime zyrtare ndërmjet qeverive dhe ministrive të mbrojtjes të Rusisë dhe Francës nuk po zhvillohen; sipërmarrjet ruse dhe franceze të komplekseve industriale të mbrojtjes do të bashkëpunojnë në projektin "Warrior +" në mënyrë të pavaruar. Përveç kësaj, aktualisht palët po negociojnë për zhvillimin e testimeve krahasuese të pajisjeve rus "Warrior", të cilat do të hyjnë në përbërje të ushtrisë në vitin 2014, dhe të francezes "FELIN".