Më parë fajin për atë që ndodhi ia hodhi partisë "Ligj dhe Drejtësi" të Jaroslaw Kaczynski Kryeministri polak Donald Tusk.

Të hënën në mbrëmje pranë Ambasadës ruse në Varshave ndodhën trazira: pjesëmarrësit e "Marshimit të Pavarësisë" hodhën në godinën e misionit diplomatik petarde, kokteje Molotov dhe gurë. Në territorin e Ambasadës demonstruesit i vunë zjarrin kabinës së rojes.