Kështu u shpreh Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të republikës arabe Badr Abdel Aty në prag të takimit të parë në histori të ministrave të mbrojtjes dhe punëve të jashtme të Rusisë dhe Egjiptit në formatin "dy plus dy".

Sipas fjalëve të tij, "thellimi i marrëdhënieve me Rusinë, e cila luan një rol udhëheqës në arenën ndërkombëtare, është qëllimi ynë kryesor".