Sonda duhet të arrijë orbitën e Marsit në shtator të vitit 2014. Qëllimi kryesor i misionit është testimi i teknologjive, të nevojshme për projektimin, planifikimin, drejtimin dhe realizimin e misioneve ndërplanetare.